maandag, 12 augustus 2013 13:17

Google activeert "zoek mijn telefoon"

Het heeft even geduurd, maar ook Android heeft voortaan zijn eigen zoek-en-wis-dienst op afstand, Android Apparaatbeheer. Hoewel dit al mogelijk was met enkele apps van derden (waaronder het fijne Cerberus), is het een leuke geste van Google dat ze deze belangrijke dienst officieel naar Android brengen.

Met Android Apparaatbeheer kunnen gebruikers de gps-locatie van hun toestel opvragen, voor vijf minuten een harde beltoon afspelen of het gehele apparaat op afstand wissen. Laatstgenoemde moet wel van tevoren op je Android-toestel worden ingesteld.

De dienst is te gebruiken via een Google Maps-achtige interface op het web. In een wit blok wordt de status en informatie van je Android-toestellen weergegeven en je kunt met het pijlje andere toestellen selecteren. Je ziet wanneer het apparaat voor het eerst geregisteerd en laatst gebruikt is en ook twee grote knoppen voor het wissen van het apparaat en afspelen van de beltoon.

De beltoon zorgt ervoor dat je het apparaat kunt vinden als deze ergens onder een kussen is verstopt, de locatie opvragen kan handig zijn als het toestel kwijt of gestolen is. Bij laatstgenoemde situaties kan het handig zijn om al je data op afstand te wissen.

Dit stel je in door op je Android-toestel naar de app Google Instellingen te gaan, op Android Device Manager te klikken en 'Op afstand terugzetten naar fabrieksinstellingen' aan te vinken. De optie wordt hierna zichtbaar in de webinterface. Kijk wel uit: al je data wordt verwijderd, inclusief foto's, video's, WhatsApp-berichten en alle andere content waarvan je wellicht geen backup hebt.

De dienst is automatisch beschikbaar voor alle apparaten met Android 2.2 (Froyo) en hoger, na een stille update van de app Google Play Services. Deze app zie je niet op je toestel, maar is wel heel belangrijk voor de werking van de gehele Android-software. Google Play Services wordt automatisch geüpdatet en zou op elke telefoon al bijgewerkt moeten zijn waardoor Android Apparaatbeheer direct te gebruiken is.

Lees 1680 keer

De technische helft van De Bouwers. Android enthousiast, Windows maf en gek op design en retro. Spit graag in Php code, kent html uit zijn hoofd.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over ons

De Bouwers; 2 heren met overdag een drukke baan, die in hun vrije tijd fröbelen met webdesign, media & fotografie.

Locatie

Een kantoor hebben we niet, we voeren onze hobby in onze vrije tijd uit. Maar we zijn te bereiken via sociale media als Twitter (@debouwers) en via email middels de contact pagina.